5 Ekim 2013 Cumartesi

LCD monitörü araçda çalıştırma

Normal şartlar altında ve kendi inverter devresi ile bu işlemi yapmak hem meşakatli hemde maliyet açısından yüksektir. Bunun yerine elinizdeki monitörü kullanmak için bir adaptör yaklaşık 30-40 dolar arasında fiyatı olan bir ekipman kullanmanız gerekecektir.
Kendi iç besleme devresi bir ara voltajda çalışır . Sizin inverterinizin (LCD ekranın içinde) besleme voltajını herhangi bir 12V to XX.V çeviriciyle dönüştürüp LCD ekranınızı çalıştırabilirsiniz.

4 yorum:

  1. Ben böyle bir şey yapmak istiyorum.Elektronik bilgim lehip yapıp + - kutupları ayırt edebilecek düzeyde.

    YanıtlaSil
  2. İnternetde dünya gurup diye bir firma var. Arayıp görüşürseniz yardımcı olacaklardır. Hazır modülü 35 dolar civarında ilave etmeniz gereken sadece adaptörtür.

    YanıtlaSil
  3. Elimde Go marka LCD bir monitör var.Bildiğim kadarı ile 220volt giriş içeride daha düşük bir voltaja muhtemelen 12 volta dönüşüyor.Çünkü son aldığım Led monitörün adaptör ile 12 voltla besleniyor.Şimdi bu Lcd monitörü 12 volt ile araç içerisinde çalıştırabilirmiyim?

    YanıtlaSil
  4. Tabiki çalıştırabilirsiniz. Size tavsiyem bir 12V to 12V switch mode regülatör kullanmanız. Hem parazitler azalır, hem de olası voltaj dalgalanmalarından etkilenmez.

    YanıtlaSil